Mat

Spenat och Ricottafylld Cannelloni med fyllig tomatsås

spenat och Ricottafylld Cannelloni med fyllig tomatsås ( 6 personer)

Cannelloni
1 packet barilla Cannelonni 250 g
800 g hackad fryst spenat
2 brukar á 250 g ricotta
3 kryddmått chiliflakes
2 kryddmått riven muskotnöt (kan uteslutas)
1,5 tesked salt
3 kryddmått svartpeppar (nymald)
1 gullök (ca 80g)
2 vitlöksklyftor
Olivolja att steka i
Parmesan att riva på och till

Tomatsås
2 burkar à 400 g krossade tomater
1 dl vittvin
½ morot ( ca 50 g)
1 ½ gullök
2 vitlöksklyftor
1 stjälk själkselleri (ca 50 g)
⅙ fänkål ( ca 50 g)
1 dl vittvin
1 ½ teskeded salt
Olivolja att steka i

1 ugnsfast form (ca 30×24 cm)


Börja med att skala gullök, vitlök och morot. Finhacka gullök, morot, stjälkselleri och fänkål i jämna tärningar.

Stek på medelhög värme utan att de tar färg i 3-5 minuter. Finriv vitlöken och tillsätt i grönsakerna, fortsätt steka nån minut innan du tillsätter viner, de krossade tomaterna och salt och peppar

Koka ihop i ca 20 minuter. Smaka av.

Medans tomatsåsen kokar färdigt börjar vi med canneloni fyllningen Börja med att finhacka gullök och vitlök. Fräs på medelhög värme i oljan utan att de tar färg, tillsätt den frysta spenaten, rör om och höj värmen. Låt vattnet i spenaten koka in under omrörning. Det ska bli en ganska fast massa utan synligt vatten.

Dra av från värmen och låt svalna av några minuter innan du tillsätter ricottan och kryddorna blanda väl till en jämn smet. Smaka av.

Sätt ugnen på 200 C

Dags att fylla cannelonni rullarna.Lättast är med spritspåse eller med en plast fryspåse där ena hörnet är avklippt. Det går även fylla med en liten sked men är lite pilligt. Ställ cannellonin på högkant fyll upp ända till kanten och lägg den sedan ner. Åker de ut lite fyllning gör det inget.

Återupprepa och lägg cannelonnin så tajt som möjligt. När hela formen är fylld, häll över den varma tomatsåsen och riv över ett generöst lager av parmesan. Sätt in formen i ugnen i 20 minuter.

Lycka till med matlagningen!

Joakim Marciasini
Sommelier

Bli medlem kostnadsfritt få vårt nyhetsbrev

Få tips om prisvärda viner och inspirerande resmål.

Genom att registrera dig som prenumerant på Vinoresor tjänster accepterar du våra allmänna villkor. Dina angivna uppgifter hanteras enligt vinoresors Integritetspolicy.

Rött
Vitt
Bubbel
Rosé
Alla viner
Spanien
Italien
Frankrike
Australien
Tyskland
Argentina
Sydafrika
Portugal
Hem Sök drycker Tips Event Resor Om oss Nyhetsbrev
Meny
Jag är under 20 år
Jag har fyllt 20 år

Den här webbplatsen innehåller information om alkohol. För att besöka den måste du ha fyllt 20 år.