Fredagstipset

Förslag från vår gäst panel av svenska hemmasommelier

Vår Gästpanel Rekommenderar – Perfekta Vinval till Dina Rätter 


Vi bad vår gästpanel av svenska hemmasommelierer att dela sina bästa vinrekommendationer till två klassiska rätter – entrecôte och kokt hälleflundra. Här är deras expertutlåtanden.

Rött vin till entrecôte
En saftig entrecôte kräver ett kraftfullt och balanserat rödvin som kan matcha köttets smakrikedom och fettmarmorering. Panelens rekommendationer:

1.Arid Priorat, 2019  – Ger en mjuk, karaktär med inslag av mörka bär, vilket låter köttets mustiga smaker dominera.

2. Leth Grüner Veltliner Brunnthal, 2022 - Doften är mycket fruktig och kryddig med inslag av vitpeppar och grape

Vitt vin till kokt hälleflundra med potatis och skirat smör
En elegant fiskrätt som denna kräver ett friskt men fylligt vitt vin med fin syra för att balansera smöret och den milda fisksmaken. Panelens favoriter:

3. Vale da Vida Reserva 2021– Ett vin med smöriga och nötiga toner, samtidigt som den behåller en frisk citruskaraktär – en utmärkt matchning till skirat smör och hälleflundra.

4.  Nicoleo Di Giovanni Bulgari, 2021– Med sin friska syra, mineralitet och diskreta fruktighet lyfter den rätten utan att övermanna fiskens delikata smaker.

Vilka viner skulle du välja? Testa panelens rekommendationer och låt oss veta vad du tycker! 
Följ vår gästpanel för fler vintips och mat matchningar!

Bli medlem kostnadsfritt få vårt nyhetsbrev

Få tips om prisvärda viner och inspirerande resmål.

Genom att registrera dig som prenumerant på Vinoresor tjänster accepterar du våra allmänna villkor. Dina angivna uppgifter hanteras enligt vinoresors Integritetspolicy.

Rött
Vitt
Bubbel
Rosé
Alla viner
Spanien
Italien
Frankrike
Australien
Tyskland
Argentina
Sydafrika
Portugal
Hem Sök drycker Tips Event Resor Om oss Nyhetsbrev
Meny
Jag är under 20 år
Jag har fyllt 20 år

Den här webbplatsen innehåller information om alkohol. För att besöka den måste du ha fyllt 20 år.